Kenestä perussuomalaisten presidenttiehdokas?

Suomen presidentit valtakausineen. Kuva: Pinterest

 

Ajattelin omalta osaltani aloittaa presidentinvaalikampanjan, koska mielestäni tässä nykyisessä tilanteessa olisi hyvä, että perussuomalaiset asettaisivat oman presidenttiehdokkaansa.

 

Mahdollisia nimiä, joita itselläni on tullut mieleen, on EU-vastaisena tunnettu politiikan moniottelija Paavo Väyrynen. Hänellä on poliittista kokemusta vaikka muille jakaa ja hän voisi olla EU-vastaisia yhdistävä tekijä.

 

Taas kansallismieliset ovat asettaneet omaksi ehdokkaakseen MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin. Kannattajakorttien keruu on täydessä vauhdissa ja jossain vaiheessa luin, että jo 10.000 korttia olisi kasassa.

 

Entä sitten perussuomalaisista itsestään, keitä heistä voisi ajatella? 

 

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Laura Huhtasaari vaikuttaa kyllä hyvältä. Kaunis nuori nainen, jolla on sana hallussaan, olisi mahtava vientivaltti Suomelle. 

 

Toinen nainen, jonka sieltä voisi nostaa, on nykyinen ryhmyri Leena Meri. Hänellä on juristin koulutus, joka olisi aika hyvä meriitti presidentin virkaa ajatellen.

 

Tuossa nyt on muutama nimi, mutta mielestäni perussuomalaisten kannattaa miettiä oma presidenttiehdokkaansa, koska vaikka presidentti ei nimellisesti sisäpolitiikkaan puutukaan, niin sitä se kuitenkin tekee.

 

Vantaalla, 20.6.2017

Ritva Puolakka

 

US-blogi: Kenestä perussuomalaisten presidenttiehdokas?