Onko Suomen eliitillä vetelät housuissa?

Churchillia mukaillen: Ilja, olet tehnyt jotakin hyvää elämässäsi, koska olet saanut vihollisia.

 

 

Otsikon kysymykseen vastaten, muuhun johtopäätökseen ei voi tulla.

 

Ajojahti MV-lehteä ja Ilja Janitskinia kohtaan on saanut aivan kohtuuttomat mittasuhteet. Mies ja lehti ovat paljastaneet Suomessa tapahtuvia vääryyksiä kantasuomalaisia kohtaan ja siitä on nyt sanktioita tulossa.

 

Miestä vaaditaan vangittavaksi monenmoisten syytösten takia. Ei siinä mitään, mutta murhamieskin saa aikaa vastattavakseen useita viikkoja. Janitskin on todella vaarallinen mies, kun hänelle annetaan kaksi päivää aikaa vangitsemisoikeudenkäyntiin.

 

Eihän tätä voi kukaan normaali ihminen katsoa sormiensa läpi. Suomen päättäjät ovat myyneet itsensä rahan alttarille ja siitä ei hyvää seuraa. Kaikki totuudenpuhujat tullaan yksi toisensa jälkeen likvitoimaan. 

 

Toivottavasti oikeuslaitos ymmärtää, että sen pitää toimia yhtenä yhteiskuntamme kulmakivenä, eikä se voi tämmöiseen peliin sortua. 

 

Vantaalla, 29.9.2016 

Ritva Puolakka

 

MV-lehti: Onko Suomen eliitillä vetelät housuissa?

 

 

Tutkiva journalismi Suomessa

 

Joulukuussa 2015 kirjoitin MV-lehteen artikkelin Neljäs valtiomahti, jossa käsittelin lehdistön roolia tiedonvälityksessä vallan vahtikoirana.

 

Ilja Janitskiniä kiitin sanoin: ”Kiitos sinulle, että kerrot miten maa makaa. Tutkivan journalismin palkinnon annan juuri nyt ja henkilökohtaisesti sinulle!”

 

Oletin, että valtalehdistö ottaa opikseen ja alkaa tekemään sitä tehtävää, joka sille kuuluu eli olla riippumaton tiedonvälittäjä ja vallan vahtikoira.

 

 

Mitä sitä tyhjää, päätoimittajat saivat paniikkikohtauksen, että joku poliittiseen konsensukseen kuulumaton totuuden äänitorvi tulee heidän tontilleen. Siitä alkoi ennennäkemätön parku ja valitus. Ajojahti Janitskiniä ja MV-lehteä kohtaan kiihtyy. Nyt tehtaillaan rikosilmoituksia ja pohjanoteerauksena Journalistiliitto auttaa rikosilmoituksen tekemisessä MV-lehdestä.

 

Tälle tasolle ollaan siis Suomessa tultu, ammutaan viestintuoja, vaikka pitäisi keskittyä asioihin, joita MV-lehti tuo esille.

 

Yksi suuri syy pelkoon on se, että harva enää uskoo valtamedian propagandaan. Paperilehtien tilaajamäärät vähenevät koko ajan, jolloin rahahanat ehtyvät. Lisäksi nettilehtien uutisointiinkiin suhtaudutaan varauksella, koska niissä on suodatettua totuutta, jolloin klikkaukset vähenevät ja mainostulot sen mukana.

 

Toinen syy on tietenkin hyväveli-järjestelmä. Ei voida kavereista kirjoittaa totuutta. Se tässä varmasti onkin se kaikista suurin syy. 1990-luvun tapahtumat kummittelevat niin presidentti Sauli Niinistön, kuin Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimeksen luurankoina kaapissa. Lisäksi tässä Suomea perikatoon saattaneessa porukassa ovat: Lipponen, Heinonen, Biaudet, Mönkäre, Hemilä ja Tuomioja. ProMerit.net 

 

Olisikohan nyt Suomen Journalistiliiton ja ns. valtamedian viimeinkin otettava se pää sieltä, minne aurinko ei paista ja alkaa harjoittamaan tutkivaa journalismia? On aivan kohtuutonta, että totuuden kertojaa kohdellaan kaltoin, samanaikaisesti kun oikeita Suomen kurjistajia palkitaan korkeilla viroilla ja kultaisilla kädenpuristuksilla.

 

Henkilökohtainen tutkivan journalismin palkinto menee edelleen Ilja Janitskinille ja koko MV-lehdelle. Lisäksi muut vaihtoehtomediat, jotka kertovat totuuden, saavat kunniamaininnan.

 

 

Oulussa, 5.5.2016

Ritva Puolakka

 

MV-lehti: Tutkiva journalismi Suomessa