Älä eroa kirkosta!

 

 

Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen eduskunnassa on saanut monet eroamaan kirkosta.

 

Tätä en ymmärrä, koska miten poliitikkojen päätökset voivat vaikuttaa meidän ajatuksiimme ev.lut.kirkostamme?

 

 

 

Olen täysin maallikko, tavallinen syntinen, mutta korjatkaa jos olen väärässä. Ev.lut.kirkossa sarkamenttejä eli armonvälineitä ovat pyhä kaste ja ehtoollinen sekä käsitykseni mukaan myös rippi.

 

Kasteessa ihminen otetaan seurakunnan jäseneksi. Tämä on täysin universaali asia, jossa ihminen liittyy johonkin yhteisöön tietämättään. Tämän liittymisen suorittavat vanhemmat ja lapsi ei voi tähän vaikuttaa.  

 

Kasteella vanhemmat ajattelevat suojelevansa lastaan kaikelta pahalta ja saavansa hänelle Pyhän Hengen siunauksen. Niin uskon minäkin, siksi kaikki lapseni ovat kastettuja ja saaneet Herran siunauksen elämäntaipaleelleen.

 

Te, jotka eroatte kirkosta sen takia, mitä poliitikot päättävät, annatte vallan aivan muualle, kuin minne pitäisi. Nyt nimenomaan pitäisi tukea ev.lut.kirkkoa, jotta se voisi onnistua tehtävässään.

 

Kun itselläni on ollut hankalaa, olen aina voinut luottaa Taivaan Isän suojelukseen. Tämä tietoisuus on sisäänrakennettu ja se ei ole pettänyt koskaan.

 

Vaikka sinut hylkäisi puoliso, perhe, yhdistys, työpaikka, puolue.. mikä tahansa, niin koskaan se, mihin sinut on liitetty kasteessa, ei hylkää sinua. Se on aina tukenasi ja turvanasi.

 

Siksi toivon, mieti vielä kerran, ennen kuin eroat kirkosta.

 

 

29.11.2014 Ritva Puolakka