Olen avojalakanen oululainen Raksilan tyttö ja kansakouluni kävin Oulussa Teuvo Pakkalan koulussa. Koulun vieressä oli luistelubaana ja se olikin ahkerassa käytössä.

Myöhemmin suoritin Tuiran yhteiskoulussa keskikoulun sekä Pohjois-Pohjanmaan keskusammattikoulussa koneenpiirtäjän tutkinnon.

Helsingissä asuessamme opiskelin kodin- ja lastenhoidon ohella toimistonhoitajaksi ja tilinpäätöstaitoiseksi kirjanpitäjäksi sekä kauppateknikoksi yrityshallinnon opintolinjalta.

Täydensin myöhemmin opintojani merkonomin tutkinnolla markkinoinnin opintosuunnalta ja lopputyöni tein tiedottamisesta. Lisäksi olen suorittanut opintoja mm. tekstiilitaiteessa ja sisustussuunnittelussa sekä  gerontologiassa, oikeustieteessä ja johtamisessa.

 

Työurani olen tehnyt Oulussa valtion ja kunnan palveluksessa yhteensä 25 vuoden ajan erilaisissa talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä. Tämän lisäksi olen toiminut ylihoitajan ja professorin sihteerinä sekä toimistotekniikan tuntiopettajana.

1980- ja 1990 -lukujen taitteessa työskentelin Helsingissä perheemme rakennusyrityksen varatoimitusjohtajana viiden vuoden ajan. Vuonna 2007 suoritin kotityöpalvelujen ammattitutkinnon, jonka jälkeen työskentelin Oulun kaupungin vanhustenhuollossa Intiön hoivakodissa ja Vanhantullin kotihoidossa.

 

Nyky-yhteiskunnassamme olen erityisen huolissani työttömyydestä, vanhusten ja vammaisten hoidon tasosta, terveydenhuollon saatavuudesta sekä perheiden ja lasten hyvinvoinnista.

Rahamme eivät yksinkertaisesti riitä, kun työnnämme kaikki EU:n pohjattomaan kaivoon. Eroamalla EU:sta, meille jäisi itsellemme kaikki varallisuus hoitaaksemme yhteiskunnalliset velvoitteemme. Suomen pitää ensisijaisesti hoitaa oman maansa kansalaisten tarpeet, vasta sitten muiden.

Yllä olevassa palkissa on aiheryhmittäin kirjoituksia meille kaikille tärkeistä asioista. Osa epäkohdista on jo nytkähtämässä eteenpäin, kuten yhden luukun systeemi ja kodinhoitajat takaisin. Lapsilisät on tärkeä aihe ja ne pitää saada oikeudenmukaistettua siten, että vain sitä tarvitsevat perheet ovat etuuteen oikeutettuja.

Massamaahanmuutto on erittäin huolestuttava asia, koska se eriarvoistaa suomalaisia. Maahanmuuttopolitiikkamme on täysin vääristynyt. Köyhät köyhtyvät entisestään, koska meillä ei ole kohta varaa huolehtia omasta kansastamme. Koko ikänsä Suomelle veroja maksaneet ovat hätää kärsimässä, sillä näiden hyvinvointia ollaan painamassa alas. 

 

Tekijänoikeudellisten kiristyskirjeiden uhreja olen auttanut kansalaisaktiivina yli kolmen vuoden ajan ja 5.3.2019 PRH hyväksyi meidät viralliseksi yhdistykseksi, Kiristyskirjeiden uhrien tuki ry. 

 

Jos mieltäsi askarruuttaa jokin asia, voit laittaa viestiä: ritva.puolakka(at)hotmail.com